Sopimusapteekit ja -laitokset

 LASKUTUSSOPIMUKSET:

Sairauskassa Rollikalla on suoralaskutussopimuksia apteekkien ja yksityisiä sairaanhoitopalveluta tarjoavien palveluntuottajien kanssa. Laskutussopimuksen kassan kanssa tehneiltä palveluntuottajilta kassan vakuutetut saavat palvelut kassan määrittämällä omavastuuosuudella esittämällä asiointinsa yhteydessä kela-kortin, jossa on työpaikkakassan numero 33003.

Muissa apteekeissa ja laitoksissa asioidessa kustannukset tulee aina maksaa ensin itse ja hakea korvaus itse kassasta. Sairausvakuutuslain mukaisen korvausosuuden apteekki tai palveluntuottaja saa vähentää maksun yhteydessä.

Hammashoidon kustannusten osalta sopimukset ovat vain yhteistyösopimuksia eli palveluntuottajat antavat kassan vakuutetuille alennusta kustannuksista, eivätkä peri toimistomaksuja. Kyseessä ei ole suoralaskutussopimus, vaan vakuutetut maksavat kela-korvauksen jälkeisen omavastuuosuuden itse ja hakevat sääntöjen mukaisen lisäetuuskorvaukset itse kassasta.

 

HUOM! Osalla palveluntuottajia (Mehiläinen, Terveystalo, Pihlajalinna) on hankaluuksia suoralaskuttaa lääkärinpalkkioita, joista ei tule sairausvakuutuslain mukaista korvausta. Jos joudut maksamaan kustannuksia kokonaan itse, lähetä korvaushakemus kassaan käsittelyyn Iris-palvelussa tai postitse.