Lääkärinpalkkiot  • 75% lääkärinpalkkiosta silloin, kun palkkio ei ole sairausvakuutuslain mukaan korvattava. Korvausta maksetaan kuitenkin enintään 115,00 euroa/käyntikerta.
    • 1.1.2024 jälkeen aiheutuneiden kustannusten osalta korvausta maksetaan 75%, enintään 200,00 euroa/käyntikerta.

Korvausedellytykset

  • Lääkärinpalkkiokustannuksen tulee olla sairaudenhoitoa, jotta siitä maksetaan korvaus.

Korvauksen hakeminen 

  • Kun kyseessä on lääkärinpalkkio, josta ei makseta sairausvakuutuslain mukaista korvausta, korvausta haetaan maksetulla laskulla/kästeiskuitilla, josta näkyy vakuutetun nimi, käyntipäivä ja selvitys kustannuksista.
  • Samoin,kun kyseessä on lääkärinpalkkio ja kustannuksista on jo vähennetty Kelan osuus, korvauksen hakemiseksi riittää omavastuulasku tai -kuitti, josta näkyy vakuutetun nimi, käyntipäivä ja selvitys kustannuksista. Huom! Pyydä palveluntuottajaa tekemään svl-osuuden vähennys jo maksun yhteydessä. Näin nopeutat korvauskäsittelyä.
  • ​Jos palveluntuottaja ei tee svl-osuuden vähennystä maksun yhteydessä, toimita sairauskassaan selvitys lääkärin antamasta hoidosta ja perityistä palkkioista lomake, maksettu lasku sekä täytetty Kelan korvaushakemus.


Jos asioit sopimuspaikassa, esitä korvauksen suoralaskutusta varten Kela-kortti, jonka takana merkintä työpaikkakassaan 33003 kuulumisesta. Tällöin maksat itse vain kassan korvauksen jälkeisen omavastuun, eikä sinun enää tarvitse itse hakea korvausta kassasta.

HUOM! Osalla palveluntuottajia (Mehiläinen, Terveystalo, Pihlajalinna) on hankaluuksia suoralaskuttaa lääkärinpalkkioita, joista ei tule sairausvakuutuslain mukaista korvausta. Jos joudut maksamaan kustannuksia kokonaan itse, lähetä korvaushakemus kassaan käsittelyyn Iris-palvelussa tai postitse.